Как да направим малкия апартамент да изглежда по-голям?

Наличието на малък апартамент без достатъчно пространство е често срещано предизвикателство. Независимо дали живеете в малко жилище или разполагате с широки стаи, но претрупани от вещи, необходимостта от простор е от съществено значение за постигането на уют и хармония.

Обърнете внимание на 5-те доказани техники за създаване на усещане за визуален простор във вашия дом:

 

1.      Поставете декоративни огледала Ако стаята ви не е достатъчно голяма и не осигурява необходимия простор, е отлична идея да използвате декоративни огледала. Те създават оптична илюзия за пространство и правят стаята по-широка. Ако желаете в дома ви да влиза повече естествена светлина, поставете огледалата директно срещу вашите прозорци. По този начин ще можете допълнително да осветите помещението. Декоративните огледала с различни размери добавят светлина и динамика в жилищното пространство.

  1. Създайте простор с фототапети

Модерните тапети са чудесно средство за декориране на малки апартаменти.

Стаите изглеждат по-просторни с красиви тапети по стените. Те визуално увеличават малките пространства, придават усещане за уют и комфорт и отлично се вписват в тенденциите за интериорен дизайн.

Фототапети със залези, изгреви, мостове, пристанища, улици, морски пейзажи, планини и горски пътеки добавят дълбочина към интериорния дизайн.

 

  1. Използвайте вертикалното пространство

Малкият апартамент означава малка площ. Един от най-добрите начини да се справите с недостатъчния простор е да използвате височината.

Стаите с високи тавани имат своето предимство. За да ги оползотворите максимално е добър вариант да поставите важните мебели и техника по стените.

По този начин гарантирате оптично увеличаване на простора, както по хоризонтала, така и по вертикала.

 

  1. Премахнете излишното

Основна стъпка към увеличаване на пространството е да се освободите от вещи, които не представляват интерес за вас. Преминете през всяка стая и ако не се нуждаете от някоя вещ, дарете я.

Ако не използвате мебели или уреди, които все още са в добро състояние, помислете дали да не ги продадете. Това спестява място във вашия апартамент, като същевременно представлява прекрасна възможност да печелите допълнителни доходи.

 

Не забравяйте да изчистите ненужните документи. Ако живеете дълго време на едно и също място, има голям шанс да натрупате дебел куп хартия. Накъсайте това, от което не се нуждаете, и конвертирайте важните книжа в онлайн документи, където е възможно.

 

  1. Инсталирайте интелигентни устройства

Интелигентните устройства могат да ви помогнат с максималното увеличаване на жилищното пространство. С използването на интелигентни осветителни тела, автоматични помощници, термостати, универсални дистанционни и други, можете да оптимизирате жилищното пространство, независимо от неговите размери.

 

Избирането на една от горе описаните техники, ще ви даде отлична възможност да превърнете вашия дом в храм на хармонията, уюта и свободното пространство.

Compare listings

Сравни