Анализ на недвижимите имоти през 2018 година в глобален мащаб

Изпратихме пъстрата 2018 година. Време е да съберем докладите за събитията около недвижимите имоти и да изготвим задълбочен анализ на пазара в световен мащаб.

 

Глобалната икономическа картина остана оптимистична. Прогресът не спираше въпреки политическите негативи с краткосрочно въздействие. Годината беше динамична от към покупко-продажби и отдаване под наем на жилищни помещения. През 2018 година станахме свидетели на увеличаване на сделките, постоянен брой запитвания на клиенти и изравняване, или покачване на цените в различните държави.

Еволюцията на жилищния сектор беше подкрепена от огромния размер на наличния капитал за инвестиции в недвижимите имоти през 2018 година. Увеличението на търсенето намали наличието на големите градски пространства, което доведе до ограничения на капацитета в някои от големите световни логистични центрове.

Големите градове в Европа заемат първите четири позиции в класацията за най-желани градове според цялостната им преспектива за инвестиции и развитие. И през изминалата година, Берлин запази фактурирането си като най-желан град за инвестиции в недвижими имоти, Франкфурт остана втори, а трето и четвърто място си разделиха Копенхаген и Люксембург.

Представени са съществено важните особености, които промениха пазара на недвижимите имоти през 2018 година:

  1. Урбанизация

Урбанизацията е най-важният двигател, движещ стратегиите за недвижими имоти през 2018 година, като се смята, че това влияние ще се отслаби през следващите години. Икономическата ситуация благоприятства урбанизацията и офис сегмента.

Необходимостта от жилищни и обществени пространства, транспорт, и търговско развитие беше заложена като централен принцип за успешното мигриране на населението в по-големите градове, обусловено от социално-икономически условия.

Взаимодействието между недвижимите имоти и инфраструктурата отвори нова гама от инвестиционни възможности за „реални активи“.

 

  2.Технологични подобрения

Технологичните иновации в индустрията на недвижимите имоти бързо се промениха и всички агенти в тази сфера трябваше да се адаптират към максималното увеличаване  на експозицията за своите списъци.

Тази промяна доведе до по-добри взаимоотношения между купувачите, продавачите и инвеститорите и до възможност за появата на ликвидност, прозрачност и дезинтегриране в средите на недвижимите имоти.

Наблюдава се огромен прилив на продавачи и купувачи, които признават ползата от използването на професионалисти за всичките им визуални маркетингови нужди – виртуална постановка, видео и фотография, 360 градусови обиколки, интерактивни етажни планове и др.

Управлението на онлайн присъствието в реално време се превърна в по-важно средство от планирането и прогнозирането на покупки. То сериозно може да повлияе върху развитието и контрола на вашия бизнес.

 

  1. Факторът Brexit

 

Не е изненада, че Brexit продължава да бъде основен проблем в Европа и макар, че поне частично е отговорен за стойността на инвестициите, попадащи в Обединеното кралство през 2018 г., малцина от тях поставят под въпрос дългосрочния статут на Лондон.

Въпреки, че плюсовете и минусите на Brexit са предмет на широко разпространени спекулации, те правят континентална Европа по-уверен стратегически и търговски партньор.

 

Независимо дали продавате или купувате, изброените моменти от изминалата 2018 година, могат да ви помогнат с вземането на правилното решение за постигането на желания успех.

Включете се в Дискусията

Compare listings

Сравни