Сравнете Обявите

Анализ на недвижимите имоти през 2018 година в глобален мащаб

Анализ на недвижимите имоти през 2018 година в глобален мащаб

Изпратихме пъстрата 2018 година. Време е да съберем докладите за събитията около недвижимите имоти и да изготвим задълбочен анализ на пазара в световен мащаб.

 

Глобалната икономическа картина остана оптимистична. Прогресът не спираше въпреки политическите негативи с краткосрочно въздействие. Годината беше динамична от към покупко-продажби и отдаване под наем на жилищни помещения. През 2018 година станахме свидетели на увеличаване на сделките, постоянен брой запитвания на клиенти и изравняване, или покачване на цените в различните държави.

Еволюцията на жилищния сектор беше подкрепена от огромния размер на наличния капитал за инвестиции в недвижимите имоти през 2018 година. Увеличението на търсенето намали наличието на големите градски пространства, което доведе до ограничения на капацитета в някои от големите световни логистични центрове.

Големите градове в Европа заемат първите четири позиции в класацията за най-желани градове според цялостната им преспектива за инвестиции и развитие. И през изминалата година, Берлин запази фактурирането си като най-желан град за инвестиции в недвижими имоти, Франкфурт остана втори, а трето и четвърто място си разделиха Копенхаген и Люксембург.

Представени са съществено важните особености, които промениха пазара на недвижимите имоти през 2018 година:

  1. Урбанизация

Урбанизацията е най-важният двигател, движещ стратегиите за недвижими имоти през 2018 година, като се смята, че това влияние ще се отслаби през следващите години. Икономическата ситуация благоприятства урбанизацията и офис сегмента.

Необходимостта от жилищни и обществени пространства, транспорт, и търговско развитие беше заложена като централен принцип за успешното мигриране на населението в по-големите градове, обусловено от социално-икономически условия.

Взаимодействието между недвижимите имоти и инфраструктурата отвори нова гама от инвестиционни възможности за „реални активи“.

 

  2.Технологични подобрения

Технологичните иновации в индустрията на недвижимите имоти бързо се промениха и всички агенти в тази сфера трябваше да се адаптират към максималното увеличаване  на експозицията за своите списъци.

Тази промяна доведе до по-добри взаимоотношения между купувачите, продавачите и инвеститорите и до възможност за появата на ликвидност, прозрачност и дезинтегриране в средите на недвижимите имоти.

Наблюдава се огромен прилив на продавачи и купувачи, които признават ползата от използването на професионалисти за всичките им визуални маркетингови нужди – виртуална постановка, видео и фотография, 360 градусови обиколки, интерактивни етажни планове и др.

Управлението на онлайн присъствието в реално време се превърна в по-важно средство от планирането и прогнозирането на покупки. То сериозно може да повлияе върху развитието и контрола на вашия бизнес.

 

  1. Факторът Brexit

 

Не е изненада, че Brexit продължава да бъде основен проблем в Европа и макар, че поне частично е отговорен за стойността на инвестициите, попадащи в Обединеното кралство през 2018 г., малцина от тях поставят под въпрос дългосрочния статут на Лондон.

Въпреки, че плюсовете и минусите на Brexit са предмет на широко разпространени спекулации, те правят континентална Европа по-уверен стратегически и търговски партньор.

 

Независимо дали продавате или купувате, изброените моменти от изминалата 2018 година, могат да ви помогнат с вземането на правилното решение за постигането на желания успех.

Подобни публикации

‎‎Три причини за инвестиране в недвижими имоти

‎Три причини да инвестирате в недвижими...

Продължете да четете

Как да направим малкия апартамент да изглежда по-голям?

Наличието на малък апартамент без достатъчно...

Продължете да четете

Как да измерим бюджета си при покупка на имущество?

Когато предстои да закупим имот, много често не можем...

Продължете да четете

Включете се в Дискусията

EN/RU