Пет причини да наемем обзаведен апартамент

Търсенето на апартамент под наем може да се окаже също толкова трудно, колкото и процесът по избиране на жилище за покупка. Цената, която сме готови да платим, обикновено не съвпада с исканата от насрещната страна, а компромисите, които сме склонни да направим, впоследствие може да се окажат твърде голяма „жертва”, предвид постепенно откриваните детайли, останали незабелязани при първия оглед.

Съществува и колебанието дали апартаментът да е обзаведен или не, като някои наематели, дори и да нямат собствени мебели, предпочитат да се сдобият с празно жилище, което да обзаведат по свой вкус, вместо да „наследяват” нечии чужди вещи.

Дали това обаче винаги е най-правилният избор? Със сигурност има и аргументи за тезата, че е най-добре сами да избираме облика на личното си пространство, но по-долу ви представяме пет добри причини да се спрем на варианта „обзаведен апартамент”:

 

Наемът 

В повечето случаи обзаведеното жилище се предлага на същата или на пренебрежимо по-ниска цена в сравнение с необзаведеното. Справка в сайтовете за имоти показва, че предлагането в София на гарсониери под наем например, е за около 150-200 евро, независимо дали в жилището има мебели и кухненско оборудване, или не.

 

Предлагането е по-голямо

Проучване на Investor.bg показва, че за маломерните жилища, предлагането с обзавеждане е по-голямо, спрямо празните апартаменти. Изборът е по-разнообразен и се увеличава шансът да се намери апартамент в желания район и с предпочитаните други основни характеристики.

 

Спестявате

С обзаведен апартамент ще прескочите някои разходи като например закупуването на електродомакински уреди. Ако сте избрали по-малък апартамент, ще трябва да подбирате кухненското обзавеждане съобразно размерите на помещението и на по-късен етап, намирайки нов дом, може да се окаже, че по-малките печка, хладилник, пералня… вече не са подходящи за вашето домакинство и така или иначе ще искате да купите нови. Освен това колкото по-малко мебели имате, толкова по-лесно и евтино ще се преместите в нов апартамент в бъдеще.

 

Споделена отговорност

Когато мебелите и оборудването не са ваши, често дребните поправки се поемат от хазяина, който има интерес, първо вие да сте доволен наемател, който да остане по-дълго в наетото жилище, и второ – да запази собствеността си в добро състояние.

 

Добро решение за живеещите сами

Наемането на обзаведен апартамент е идеално решение за хора, намиращи се в преходен период – току-що напуснали дома на родителите си, при приключването на връзка, при преместване, свързано със служебен ангажимент. Наличието на най-необходимите мебели и уреди ще ви помогне по-бързо да се почувствате у дома си, дори и да смятате току-що наетото жилище за временно решение.

Източник: Investor.bg

Включете се в Дискусията

Compare listings

Сравни