Никога не е късно да инвестирате в недвижими имоти

„Най-доброто време за засаждане на дърво е било преди 20 години.

Второто най-добро време е сега“ – Китайска поговорка

 

Мислите ли, че сте пропуснали възможността за инвестиране в недвижими имоти? Че някак е „твърде късно“, защото сте достигнали 40-те, 50-те, 60-те или дори 70-те години?

 

Помислете отново.

 

Създаваме тази статия, за да се опитаме да променим вашите разсъждения в положителна посока. Инвестирането в недвижими имоти не трябва да е приоритет единствено към младите хора. Вероятно имате повече спестявания от 20 годишен младеж, който се опитва да наеме първия си имот. Вие имате опит в закупуването на недвижими имоти, запознати сте с ипотечното финансиране и имате информация за дебнещите капани, за които е необходимо да внимавате.

 

Затова:

 

  1. Използвайте връзките си с влиятелни хора.

За постигането на  определени цели, ние се доверяваме на чуждите ресурси и идеи.

Инвестирането е екипен спорт, всяко взаимоотношение може да бъде ценно за вас.

Ако агентът ви на недвижими имоти, не може да обслужва района, в който искате да инвестирате, той може да ви насочи към свой колега, който е на разположение.

 

Влезте в ролята на инвеститор и се отнасяйте към всеки, когото срещнете като потенциален контакт. Отличен съвет за постигане на максимален успех е да разработите стратегии, които могат да ви помогнат да поддържате и увеличавате контактната си листа с познати. Както всеки организъм, така и вашата мрежа от контакти се нуждае от редовни грижи, за да се развива по правилния начин. Възползвайте се от богатия си списък от хора, които могат да бъдат полезни в специфични ситуации, това ще ви даде отговори на следните въпроси:

Кого познавате в индустрията на недвижимите имоти? В ипотечната индустрия? Към кого да се обърнете за услуга?

 

 

  1. Възползвайте се от натрупания капитал.

Със спестяванията по време на дългогодишния си трудов стаж ще можете да си позволите по-висока първоначална вноска, за да избегнете високите лихви по ипотеката. Работата ви в продължение на десетилетия ще ви помогне да отделите значителни спестявания, а това от своя страна ще ви даде конкурентно предимство пред всеки младеж, предприел да инвестира в жилище.

Използвайте го в своя полза, за да получите възможно най-доброто финансиране.

 

  1. Отдайте текущи ваши имоти под наем

Днес имотният пазар гарантира стабилност и преспектива по отношение на инвестициите. Една от възможностите, които предлага е отдаване на имоти под наем. Не отхвърляйте с лека ръка тази идея, тя ще помогне за събирането на допълнителни доходи за ново инвестиране.

Ако не можете да предоставите апартамент под наем, приспособете друго удобно помещение за тази цел. Добър вариант е да приспособите гаража за магазин, или офис, или да направите използваем таванския си етаж.

 

  1. Доход за пенсиониране

 

В ролята на възрастен, помислете за поставяне на „пасивен доход“ в горната част на списъка ви с приоритети. Наемите могат да бъдат изключително ефективни производители на доходи за пенсиониране. Преди да предприемете необходимата стъпка, за да си подсигурите стабилно бъдеще, е необходимо да се запознаете с пазарните равнища в сферата на недвижимите имоти, да изследвате нивото на заетост във вашия район, местните разходи за управление на собствеността, данъците върху жилището, застраховката и разходите за бъдещите ремонти.

След направената прогноза ще сте запознати какво можете да очаквате от даден имот, преди да пристъпите към покупка.

 

Никога не е късно да инвестирате, да купите имот за отдавате под наем. А когато сте на прага на такъв избор, винаги можете да се възползвате от нашата професионална консултация. Обърнете се към RealNet

Compare listings

Сравни