Как да продадете имота си бързо: 5 трика, които трябва да знаете

Ако се чудите как да продадете имота си бързо, най-вероятно нямате много време за губене. Нито за изучаване на настоящата ситуация с пазара на недвижими имоти в страната, нито за това как той влияе на оценката за Вашето жилище.

Вие просто търсите насоки, ясни и прости, които да Ви помогнат да намерите купувач възможно най-бързо. Е, тук е добрата новина:

 

Възможно е да продадете имота си бързо и според експертите, всичко се свежда до няколко ключови стъпки, преди да обявите имота си за продажба на пазара!

 

Ако сте готови да се разделите с жилището си, обърнете внимание на съветите от експерти по-долу. Разбира се, не можем да гарантираме бърза продажба, но това което е сигурно е, че тези стъпки няма да навредят на шансовете Ви за намиране на купувач.

 

  1. Подредете жилището си, за да се откроявате

 

Ако искате да продадете бързо, трябва да започнете с почистването, особено преди снимките за обявата да бъдат заснети. Освежените имоти са по-привлекателни за купувачите и ще ги накарат да се развълнуват. А един „развълнуван“ купувач винаги плаща повече и обикновено взима решение по-бързо.

Това означава да се отървете от хаоса както вътре, така и във външните пространства, като двор, тераса и т.н.. Почистете изцяло във всяка стая в жилището. Избършете шкафовете, всички кухненски уреди, климатиците, отстранете всякакви остатъци по стените, изперете килимите и почистете подовите настилки, с една дума – всеки сантиметър от имота. Всичко това може да отнеме няколко дни работа, но ще си струва. Повярвайте ни.

 

2. Презентирайте жилището си

 

Искате ли да отидете още по-далеч? Помислете за декориране на имота, така че да бъде по-привлекателен за купувачите. Представете го в най-добрата му светлина. Наш експерт, например, разказва за имот, публикуван без каквато и да е декорация, който не е бил офериран нито веднъж за цели 5 месеца. След този период, обявата е свалена, направени са някои козметични и декоративни промени, след което е заснет отново. Започват наддавания за имота между няколко желаещи да го купят и в крайна сметка той е продаден в рамките на 2 седмици след повторното му публикуване.

Декорирането обикновено отнема от няколко дни до няколко седмици. Можете дори да наемете временно подходящи мебели за тази цел. Важно е купувачът да може да получи най-добра представа и да почувства жилището като дом, в който да живее и да се чувства комфортно.

 

  1. Наемете професионален фотограф за заснемането на имота

 

Може да Ви изглежда като загуба на средства, все пак и мобилният Ви телефон има страхотна камера, нали? Но добрите професионални снимки продават. Първото впечатление е всичко и трябва да се направи както трябва. Професионалният фотограф има всички инструменти, за да улови правилното осветление и да направи всичко по-светло и приветливо. Той също така може да използва похвати, с които цялата стая се побира в една снимка.

 

  1. Вашият имот трябва да бъде на разположение за огледи

 

След като всичко друго е настроено, се пригответе да прекарате много време извън дома си (в случай, че не сте го освободили напълно), така че купувачите и агентите за недвижими имоти да имат удобен достъп – без Вие или Вашите домашни любимци да се разхождат из стаите.

Запомнете: Ако искате бързо да продадете имота си, трябва да сте гъвкави и отворени, и да позволите на купувачите да го оглеждат толкова често, колкото е необходимо.

 

  1. Задайте правилната цена

Аранжирането и обявяването на Вашия имот са важни компоненти, но това, което обикновено има най-голяма тежест за затварянето на сделката е сумата, която искате за него.

Нито един фактор не може да надделее при решението за покупка пред надцененият имот, а имотът на добра цена може да преодолее много други недостатъци и проблеми. За да продадете бързо, жилището Ви трябва да е оценено в съответствие с другите подобни на него на пазара на недвижими имоти.

Вашият агент по недвижими имоти ще Ви помогне да вземете решение за правилната цена, разглеждайки различни фактори: дата на построяване, има ли подобрения, квадратура, местоположение. Агентът може да съпостави жилището с други подобни, които са вече продадени в същия район и така да определите адекватна цена.

Включете се в Дискусията

Compare listings

Сравни