Сравнете Обявите

Как да обзаведем дневната стилно

Дневната е огледало на нашата личност, затова всеки компромис по време на обзавеждането е недопустим. Ако Ви предстои ремонт или просто искате да освежите холното пространство, ето няколко практични и полезни съвета, които ще Ви предпазят от неточности.

Започнете от материите и цветовете

Първото, което правят дизайнерите, е да определят цветовата схема на дадено помещение. Затова съветът ни е и Вие да постъпите така. За целта е добре да посетите няколко големи магазина за платове и текстил. Обикновено в тях изборът е по-голям, можете да сравнявате отделните материи, а също и да получите мостри от тях. Освен това много често на тези места се предлагат и допълнителни аксесоари като килимчета, пана или възглавници. Доверете се на вътрешния си инстинкт и чувство за естетика.

Ще Ви издадем една малка тайна – щампованият текстил придава свежест на всяко помещение. Освен това лесно се съчетава с други основни цветове. Когато избирате подобен текстил, имайте предвид, че големите шарки са подходящи за големи помещения, а малките придават деликатност и финес на ограничените пространства.

 Направете крачка назад

Едва ли искате дневната да бъде претрупано и неспокойно място, в каквото би се превърнало ако използвате твърде много различни цветове, материи, щампи и т.н. Затова търсете баланса. Добре е да започнете с изготвяне на проект, като първото, което отбележите е мястото на прозорците, вратите и осветителните тела. По този начин ще имате визуален поглед и по-лесно ще може да прецените кое къде да поставите.

В случай, че стаята е с компактни размери, изберете едноцветно решение за дивана (както и за другите големи предмети), защото той е един от сравнително големите мебелни модули, който може да създаде дисбаланс.
При наличието на многобройни прозорци, също избягвайте шарени решения. Щамповани могат да бъдат по-дребни детайли като декора на завесите, а не те самите.

 Какво ДА и какво НЕ

 Използвайте мебели с различни височини – така ще създадете динамика и уют.

 Позиционирайте осветителни тела в различните зони на дневната.

• Не е добра идея в интериора на дневната да присъстват единични столове. Когато някой от гостите Ви използва такъв стол ще се чувства отделен от останалите, което не е никак комфортно. Вместо това използвайте двойки столове.

• Старите аксесоари, а също износените килими и възглавници трябва да бъдат заменени с нови.

• Винаги мислете как би погледнал един външен човек на Вашата дневна, какво би му направило добро или лошо впечатление.

Подобни публикации

Каква беше 2019 за недвижимите имоти

...

Продължете да четете

‎‎Три причини за инвестиране в недвижими имоти

‎Три причини да инвестирате в недвижими...

Продължете да четете

Включете се в Дискусията

EN/RU