Продава УПИ в курорт “Свети Спас”, Долна баня

 • 500,000€
Долна баня, Софийска, България, София (Област), Самоков, Долна баня, Софийска, България
Продава Ексклузив
Продава УПИ в курорт “Свети Спас”, Долна баня
Долна баня, Софийска, България, София (Област), Самоков, Долна баня, Софийска, България
 • 500,000€

Основни

Номер на Имота: RN-62426
 • Парцел
 • Вид на Имота
 • 20000

Описание

RealNet продава УПИ с размер от 20 дка. Разположен в курорта Свети Спас, на около 815 метра надморска височина, непосредствено в подножието на Рила. От запад и от юг, имотът граничи с асфалтов път от Долна баня. Река Долнобанска Бистрица е планински поток, който тече от планината на север, към Долна баня, разсичайки имота на две в южната му част. Поради това, при градоустройствените процедури са формирани два Урегулирани поземлени имота с обща площ от 20 дка, разделени от планинския поток. Водата в потока е кристално чиста, а ландшафтът е удивителен! Околната расителност се отличава с богата палитра от багри. Усещането е за комфортно уединение сред  девствена природа!

Според Общия устройствен план на курорта Долна Баня, имотът попада в Устройствена зона за курорт и отдих (Ок) с показатели: Плътност 30%; Кинт 1,5; кота корниз 12 м.; Озеленяване мин. 50%.  Възможно е изграждане на затворен комплекс от еднофамилни сгради, или СПА – комплекс от сгради, курортен  тип. Близостта на Боровец предполага възможности за лесна връзка и използване на инфраструктурата на курорта. От градоустройствена гледна точка, за имота има влязъл в сила Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване /ПУП-ПРЗ/. Това означава, че при заявени инвестиционни намерения може веднага да се получи Виза за проучване и проектиране.

Долна баня е град в югозападна България. Отстои на 70 км от София, 47км. от които се пътува по АМ Тракия. Това осигурява бърз и удобен транспортен достъп  с кола от София. Град  Долна баня е разположен в живописната Долнобанска котловина, край десния бряг на река Марица. На юг се загражда от северните склонове на Рила, а на север опира в подножието на Черни рид, дял от Средна гора. Голямо богатство на Долна баня са минералните извори. Водата в тях е слабоминералзирана, алкална. В границите на Долнобанската котловина се намира един от най-мощните и интересни термоводни басейни в Рило-Родопската област. Меките климатични условия в района, кристално чистия въздух, различните надморски височини от 800 до 2000 м., меката зима и топлата есен и най-вече лековитите минерални води, създават благоприятни условия както за постоянно място за битуване, така и за краткотраен отдих, почивка и спорт.

Долна баня разполага с малко летище, игрище за голф, прекрасен спортен комплекс с футболни терени, кортове за баскетбол, тенис и плувен басейн. Отделно от комплекса, на територията на Долна баня,  има и други открити и покрити плувни басейни. Общината попада в резерват “Ибър”, който е важна част от Национален парк “Рила”  и е свързан със защитата на редки растителни и животински видове. Близостта на курорта Боровец  /на около 20 км./, а също и на балнеоложките курорти Момин проход и Костенец, оказва влияние върху успешното участие на Долна баня в туристическия бизнес.

Курортното селище „ Свети Спас“ е разположено на около 3,5 км. южно от Долна баня, в подножието на Рила. Свързва ги новоизграден асфалтов път. Има сгради от курортен тип, със свободна застройка, обградени от богата растителност и съответната инфраструктура.

Сподели имота

Видео

 • Адрес Долна баня, Софийска, България
 • Град Самоков
 • Област София (Област)

Кредитен Калкулатор

Месечно
 • Самоучастие
 • Сума на кредита
 • Месечни вноски по кредита
%
%

Контактна Информация

Вижте Моите Имоти
Александър Бочев

Запитване за този имот

Compare listings

Сравни
Търсене
Ценови диапазон от до
Александър Бочев
 • Александър Бочев